Loading…
Book Chapter

Domácí receptáře : 1. čtvrtina 19. až polovina 20. století

Current Bibliography (since 1945)

Studie podává historickou, sociologickou a etnografickou charakteristiku domácích rukopisných receptářů 19. a první poloviny 20. století (z nově vzniklé sbírky uložené v Národním zemědělském muzeu) doplněnou o popis vybraných položek a příklady v nich uvedených receptů; s hojnými reprodukcemi.

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Sobotková, Jitka, 1981– (Author)
Info:Paměť chuti : receptáře a kuchařské knihy jako specifické prameny pro poznání kulinární kultury a kulinárního dědictví českých zemí -- S. 407–525
Form/Genre:
Subjects:
Language:Czech
Country:Czech Republic
Tags:
No Tags
Citation:
SOBOTKOVÁ, Jitka: Domácí receptáře : 1. čtvrtina 19. až polovina 20. století. In: Korbelářová, Irena a kol.: Paměť chuti : receptáře a kuchařské knihy jako specifické prameny pro poznání kulinární kultury a kulinárního dědictví českých zemí. Opava : Slezská univerzita v Opavě, 2020, s. 407–525.
Parent Unit:
Description
Conspectus:82-1/-8 Literatura různých forem a žánrů (o ní)
MDT:641.55(083.12)
091
930.2
069.5
641/642(091)
316
394
(048.8)
ISBN:978-80-7510-439-7