Loading…
Book Chapter
Domácí receptáře : 1. čtvrtina 19. až polovina 20. století
Current Bibliography (since 1945)
Studie podává historickou, sociologickou a etnografickou charakteristiku domácích rukopisných receptářů 19. a první poloviny 20. století (z nově vzniklé sbírky uložené v Národním zemědělském muzeu) doplněnou o popis vybraných položek a příklady v nich uvedených receptů; s hojnými reprodukcemi.
Saved in:
Main Author: | |
---|---|
Info: | Paměť chuti : receptáře a kuchařské knihy jako specifické prameny pro poznání kulinární kultury a kulinárního dědictví českých zemí -- S. 407–525 |
Form/Genre: | |
Subjects: | |
Language: | Czech |
Country: | Czech Republic |
Tags: |
No Tags
|
Citation: |
SOBOTKOVÁ, Jitka: Domácí receptáře : 1. čtvrtina 19. až polovina 20. století. In: Korbelářová, Irena a kol.: Paměť chuti : receptáře a kuchařské knihy jako specifické prameny pro poznání kulinární kultury a kulinárního dědictví českých zemí. Opava : Slezská univerzita v Opavě, 2020, s. 407–525. |
Parent Unit: |
Conspectus: | 82-1/-8 Literatura různých forem a žánrů (o ní) |
---|---|
MDT: | 641.55(083.12) 091 930.2 069.5 641/642(091) 316 394 (048.8) |
ISBN: | 978-80-7510-439-7 |