Načítá se…
Část knihy

Zrcadlo zrcadlu nastavené aneb Několik vět na okraj životů Kristových

Současná bibliografie (po roce 1945)

Předmluva; – s předmluvou dalšího z editorů spisu K. Hučínové, s předmluvami překladatele díla P. E. Nymburského (z let 1698 a 1697, s vysvětlivkami a Ediční poznámkou.

Uloženo v:
Podrobná bibliografie
Údaje o odpovědnosti:Miloš Sládek.
Hlavní autoři: Sládek, Miloš, 1964– (Autor) , Breň, Tomáš (Autor) , Hučínová, Lucie (Autor) , Nymburský, Edelbertus (Autor) , Kořínková, Lucie, 1981– (Autor)
Typ dokumentu: Část knihy
Jazyk:Čeština
Země vydání:Česká republika
In:Kochemu, Martin z.Veliký život Pána a Spasitele našeho Krista Ježíše a jeho nejsvětější a nejmilejší matky Marie Panny,... -- Praha : Argo, 2007 -- s. 5–27
Forma/žánr:
Odkazované dílo:Bible
Kochemu, Martin z. Veliký život Pána a Spasitele našeho Krista Ježíše a jeho nejsvětější a nejmilejší matky Marie Panny, -- Z němčiny přeložil Edelbertus Nymburský ; edičně upravili Miloš Sládek, Lucie Peisertová, Tomáš Breň -- Praha : Argo, 2007 -- 1053 s. -- [edice spisu]
Témata:
Tagy:
Žádné tagy
Citace:
SLÁDEK, Miloš – BREŇ, Tomáš – HUČÍNOVÁ, Lucie et al.: Zrcadlo zrcadlu nastavené aneb Několik vět na okraj životů Kristových. In: Kochemu, Martin z: Veliký život Pána a Spasitele našeho Krista Ježíše a jeho nejsvětější a nejmilejší matky Marie Panny,... Z němčiny přeložil Edelbertus Nymburský ; edičně upravili Miloš Sládek, Lucie Peisertová, Tomáš Breň. Praha : Argo, 2007, s. 5–27.
Více informací
MDT:22
830-05
885.0-3
885.0-97
=30
Poznámky:Celý název: Veliký život Pána a Spasitele našeho Krista Ježíše a jeho nejsvětější a nejmilejší matky Marie Panny, jakož i všech jiných krevních přátel Syna božího, totižto svaté Anny a její matky svaté Emerenciány, svatého Josefa a svatého Joachyma, svatého Jana Křtitele, svatého Jana Evanjelisty, svatého Štěpána, prvního můčedlníka, Svatého Jakuba Menšího, svaté Máří Magdalény a svaté Marty, kdežto postižené jsou všeckny nejpřednější věci, které se od stvoření světa až do zkázy a vyvrácení města Jeruzaléma zběhly, jakož taky obšírná historie Starého i Nového zakona se dotykajicí. Co se někdy v krajinách židovských zběhlo a v Písmě svatém něco zatměleji a krátčeji vypsano jest, tuto se obšírně a zřetedlně vypisuje. Nachází se též v této knize do pěti set rozličných a velmi pěkných modliteb o životu a hořkém umučení a oslavení Pána Ježíše Krista, jakož i k Marii Panně a jiným některým svatým.