Načítá se…
Kniha

Literatura pro děti : (s ukázkami textů)

Současná bibliografie (od roku 1945)

Výkladová část (s. 15–108) obsahuje kapitoly: Úvod do studia literatury pro děti (Předškolní dítě a jeho vztah ke knize, Specifičnost literatury pro děti a její členění, Základní žánry literatury pro děti, Základní typy knih pro předškolní věk, Literatura pro děti jako součást národní literatury, Odkaz lidové slovesnosti), Přehled dějin české literatury pro děti (Počátky a umělecké základy, Přehledná charakteristika období 1918–1945, Současná literatura, Představitelé současné poezie a prózy pro malé děti), Přehled vývoje slovenské literatury pro děti, Představitelé světové literatury pro děti, Časopisy pro děti (Základní úkoly, Z historie českých časopisů, Současná produkce), Ilustrace v dětské knize a časopise, Vztah literatury k ostatním druhům umění pro děti (Divadlo, Film); se seznamem doporučené literatury.

Uloženo v:
Podrobná bibliografie
Údaje o odpovědnosti:napsala a sestavila Vladimíra Gebhartová ; na přípravě čítankové části spolupracovala Věra Kubíková.
Další autoři: Gebhartová, Vladimíra, 1931–2018 (Editor, Sestavovatel, kompilátor) , Kubíková, Věra (Sestavovatel, kompilátor)
Typ dokumentu: Kniha
Jazyk:Čeština
Země vydání:Česká republika
Edice:Učebnice pro střední školy
Nakladatelské údaje: Praha : Státní pedagogické nakladatelství, 1987.
Forma/žánr:
Témata:
Tagy:
Žádné tagy
Citace:
Literatura pro děti : (s ukázkami textů). Na přípravě čítankové části spolupracovala Věra Kubíková. Praha : Státní pedagogické nakladatelství, 1987.
Více informací
MDT:(035)
Fyzický popis:288 s.