Načítá se…
Část knihy
Domácí receptáře : 1. čtvrtina 19. až polovina 20. století
Současná bibliografie (po roce 1945)
Studie podává historickou, sociologickou a etnografickou charakteristiku domácích rukopisných receptářů 19. a první poloviny 20. století (z nově vzniklé sbírky uložené v Národním zemědělském muzeu) doplněnou o popis vybraných položek a příklady v nich uvedených receptů; s hojnými reprodukcemi.
Uloženo v:
Hlavní autor: | |
---|---|
Typ dokumentu: | Část knihy |
Jazyk: | Čeština |
Země vydání: | Česká republika |
In: | Paměť chuti : receptáře a kuchařské knihy jako specifické prameny pro poznání kulinární kultury a kulinárního dědictví českých zemí -- S. 407–525 |
Forma/žánr: | |
Témata: | |
Tagy: |
Žádné tagy
|
Citace: |
SOBOTKOVÁ, Jitka: Domácí receptáře : 1. čtvrtina 19. až polovina 20. století. In: Korbelářová, Irena a kol.: Paměť chuti : receptáře a kuchařské knihy jako specifické prameny pro poznání kulinární kultury a kulinárního dědictví českých zemí. Opava : Slezská univerzita v Opavě, 2020, s. 407–525. |
Vazby: |
Skupina Konspektu: | 82-1/-8 Literatura různých forem a žánrů (o ní) |
---|---|
MDT: | 641.55(083.12) 091 930.2 069.5 641/642(091) 316 394 (048.8) |
ISBN: | 978-80-7510-439-7 |