Načítá se…
Část knihy

Domácí receptáře : 1. čtvrtina 19. až polovina 20. století

Současná bibliografie (po roce 1945)

Studie podává historickou, sociologickou a etnografickou charakteristiku domácích rukopisných receptářů 19. a první poloviny 20. století (z nově vzniklé sbírky uložené v Národním zemědělském muzeu) doplněnou o popis vybraných položek a příklady v nich uvedených receptů; s hojnými reprodukcemi.

Uloženo v:
Podrobná bibliografie
Hlavní autor: Sobotková, Jitka, 1981– (Autor)
Typ dokumentu: Část knihy
Jazyk:Čeština
Země vydání:Česká republika
In:Paměť chuti : receptáře a kuchařské knihy jako specifické prameny pro poznání kulinární kultury a kulinárního dědictví českých zemí -- S. 407–525
Forma/žánr:
Témata:
Tagy:
Žádné tagy
Citace:
SOBOTKOVÁ, Jitka: Domácí receptáře : 1. čtvrtina 19. až polovina 20. století. In: Korbelářová, Irena a kol.: Paměť chuti : receptáře a kuchařské knihy jako specifické prameny pro poznání kulinární kultury a kulinárního dědictví českých zemí. Opava : Slezská univerzita v Opavě, 2020, s. 407–525.
Vazby:
Více informací
Skupina Konspektu:82-1/-8 Literatura různých forem a žánrů (o ní)
MDT:641.55(083.12)
091
930.2
069.5
641/642(091)
316
394
(048.8)
ISBN:978-80-7510-439-7